Creëer zelf een wijnrek voor in je interieur

geplaatst in: Keuken, Trends | 0

Of je nu voor een eenvoudig wijnrek kiest om flessen zoete rode wijn dichtbij te houden of voor uitgebreide wijnkelder gaat, een goed ontworpen wijnrek kan je wijnen in de beste staat houden. Hierdoor kun je optimaal van je wijn genieten en  kun je met een gerust hart de beste rode wijn kopen.  

Ontwerp zelf een wijnrek 

Je kunt natuurlijk een wijnrek kopen, maar je kunt het ook eenvoudig zelf ontwerpen. Hierdoor kun je zelf de keuzes maken en zal het rek naadloos bij de rest van je interieur aansluiten. Er zijn ontzettend veel mogelijkheid. Zo kun je kiezen voor een wijnrek voor aan de muur, een wijnrek voor onder een kast, in een kelder, keuken of woonkamer.  

De keuze voor het juiste materiaal  

Je zult zien dat wijnrekken meestal van hout zijn gemaakt. Een houten wijnrek is bestand tegen rot en schimmel in een vochtige kelder. Voor dit soort wijnflessenrek zijn de houtsoorten redwood en mahonie de beste keuzes. Dit materiaal houdt ook voldoende vocht vast zodat de kurken niet uitdrogen en barsten. Daarnaast laten ze ook zuurstof in de fles, waardoor de wijn niet bederft.  

De juist positie van de flessen 

Wijnrekken kunnen verschillende vormen worden uitgevoerd. Onthoud dat je de flessen het beste horizontaal en lichtjes met de hals naar beneden gericht moet bewaren. Hierdoor blijft de kurk vochtig en gezwollen door het contact met de wijn. Hierdoor kan er ook geen lucht in contact komen met de kurk.  

Creëer een mooie eyecatcher  

Bepaal hoe groot of hoe klein het wijnrek moet worden. Gaat het om slechts een paar flessen of wil je honderd flessen op een mooie manier bewaren en tentoonstellen. Meet de ruimte en stel je voor dat deze is bekleed met wijnflessen. Wil je dat het wijnrek een toevoeging is aan het interieur? Voeg dan ook planken toe waarop je andere dingen kunt tentoonstellen, zoals mooie wijnglazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *