De grote lenteschoonmaak-in-de-zomer: zo maak je je steigerhouten meubels schoon

geplaatst in: Uncategorized | 0

De zomer is eindelijk begonnen. We migreren met zijn allen weer naar buiten, want van het lekkere weer moeten we natuurlijk wel genieten! Maar voordat je in de tuin kunt vertoeven met een drankje, is het eerst tijd om je tuinmeubels schoon te maken. Maar hoe maak je je tafels, stoelen en banken van steigerhout eigenlijk schoon? Je kunt ze namelijk niet zomaar met een natte doek onder handen nemen.

In dit artikel vertellen we je precies hoe je meubels van steigerhout schoon krijgt.

Waarom steigerhout schoonmaken?

Steigerhouten meubels zijn duurzaam en bijna onderhoudsvrij. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden omdat ze oorspronkelijk buiten op bouwsteigers lagen. Toch is het goed om je steigerhouten tuinmeubels schoon te maken voordat je ze weer gaat gebruiken. Een simpele schoonmaakbeurt met lauw water en groene zeep is genoeg om ze weer fris te maken en hun levensduur te verlengen.

Denk ook aan stof

Heb je een steigerhouten kist of heb je op je terras een kast staan voor je tuinspulletjes? Dan is stof een van je grootste vijanden. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt met groene zeep is voor de binnenkant van zulke meubels meestal niet nodig, maar stof verwijderen is wel belangrijk.

Stappenplan: zo maak je steigerhouten meubels schoon

  1. Leeg de meubels: haal alles eruit, zoals kleden of dekens, emmers, harken en alles wat je in je tuinmeubels bewaart;
  2. Stofzuigen: gebruik een ronde borstelkop om stof op te zuigen, vooral in de hoekjes waar stof zich ophoopt;
  3. Afnemen met een stofdoek: maak oppervlakken stofvrij met een stofdoek of een Swiffer.
  4. Vlekken verwijderen (indien nodig): behandel vlekken op je tuinbank(en) of tafel(s) met water en groene zeep. Zijn er geen vlekken? Sla deze stap dan over;
  5. Leg alles terug: alles wat je ergens anders hebt opgeborgen, kan nu weer terug naar zijn plek.

Tijd voor nieuwe meubels?

Tijdens jouw lenteschoonmaak-in-de-zomer is het mogelijk dat je ontdekt dat sommige van jouw meubels aan vervanging toe zijn. Wil je nieuwe meubels kopen? Dan raden we VanLonden.com aan. Van steigerhouten tuinbanken tot zelfs overkappingen, bij deze meubelzaak vind je alles wat je nodig hebt om je terras op te frissen.Van Londen steigerhouten meubels zijn afgewerkt met beits, waardoor ze onderhoudsarm zijn en zeer geschikt zijn voor gebruik in de tuin. Meer weten? Bezoek de website voor meer informatie en het beste aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *