Houd de kinderkamer simpel

geplaatst in: Slaapkamer | 0

Het proces van het ontwerpen van een kamer waarin je kind zich kan ontwikkelen en spelen kan en moet voor jullie beiden plezierig zijn. Het kan echter ook een zeer ingewikkelde en moeilijke klus zijn. In de meeste gevallen is iets minder inrichting juist beter als het gaat om het inrichten van een kinderkamer. Je kunt je kind extra ruimte geven om in te spelen en een leeg canvas bieden dat gemakkelijk kan worden bijgewerkt naarmate je kind zich ontwikkelt. Als je de decoraties en meubels tot een minimum beperkt en ze eenvoudig houdt is dit ook gemakkelijker bij te houden. Open planken bieden de mogelijkheid om geliefd speelgoed te laten functioneren als vertederende accent stukken op het kinder vloerkleed en een bed met een huis frame dat op vloerniveau ook dienst doet als speelruimte.

Focus op spelen

Als je een ruimte wilt creëren waar je kind dol op zal zijn, probeer het dan te ontwerpen rond de activiteit die ze het leukst vinden om te doen, namelijk spelen. De kamer met een uniek huis frame bed, een binnenschommel en prachtige vloerkleden kinderkamer legt de nadruk op plezier zonder in te boeten aan zijn stijlvolle uitstraling. Wil je wat lichtheid in je ontwerpwerk brengen? Je kunt overwegen om een schoolbord muur of een kunstgalerie op te hangen die eenvoudig kan worden bijgewerkt, zodat je kind kan pronken met zijn beste werken. Een ingebouwde klimmuur, een glijbaan voor een stapelbed of een bagagenet voor aan het plafond zijn ook fantastische opties.  Dit zet kinderen aan tot spelen en het helpt kinderen overtollige energie te verbranden voor de nacht.

Verdubbel je opslag

De meeste kinderen brengen meestal veel dingen met zich mee, waaronder hun boeken en speelgoed. Ook hebben ze vaak veranderende outfits nodig omdat ze alsmaar groeien en er dus steeds nieuwe kleding nodig is. Hulp nodig om de rommel onder controle te krijgen? Haken, boekenrekjes en meubels met ingebouwde opberger zijn allemaal uitstekende oplossingen die de hoeveelheid opbergruimte in je huis effectief kunnen verviervoudigen. Het toevoegen van een tweede rail aan de kast van je kind is een andere eenvoudige optie om de hoeveelheid beschikbare opslagruimte in de slaapkamer van het kind te vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *