Milieuvriendelijke tuinhuizen: welke planten gebruik je?

geplaatst in: Uncategorized | 0

 De keuze voor een houten huis voor uw vrije tijd is een milieuvriendelijke beslissing. Wist je echter dat sommige tuinhuizen milieuvriendelijker kunnen zijn dan andere? De waarheid is dat er nooit te veel groenere oplossingen zijn waarop onze omgeving, en ook ons welzijn, thuishoort. Daarom hebben we in dit artikel besloten om enkele ideeën te delen die uw moderne tuinhuizen nog milieuvriendelijker zullen maken.

Waar begin je?

Zelfs als we voor het milieu zorgen en besluiten om een houten huis te bouwen, denken we niet altijd dat de isolatie van een houten huis ook belangrijk kan zijn voor de ecologie.

Op het gebied van hoogwaardige isolatie kunnen materialen zoals polyester of steenwol worden vervangen door eco wol, een cellulosevezel thermisch isolatiemateriaal. Het is belangrijk om te vermelden dat dit een geweldige oplossing is voor het isoleren van een houten kamer, niet alleen in termen van ecologie. Eko-wol heeft eigenschappen dicht bij het hout, daarom reageert het materiaal op dezelfde manier op de temperatuurveranderingen als hout. Om deze reden is er geen opening tussen de muur en het isolatiemateriaal in de houten structuren – het huis blijft ademend en (tegelijkertijd) warm.

Eko-wol wordt ook gekenmerkt door omvangrijkheid, die bij het isoleren van de muren van een houten huis het mogelijk maakt om al hun onregelmatigheden en scheuren te vullen, waardoor de maximale thermische isolatie wordt gegarandeerd. Het is ook noodzakelijk om de maximale geluidsisolatie van dit materiaal te vermelden, dat wordt gebruikt voor de groenere isolatie van het huis. De tuinhuizen zijn geïsoleerd met eco-wol, die wordt gekenmerkt door antiseptische materialen en ook beschermd tegen schimmel en schimmel. Daarom dienen en blijven houten constructies vele jaren in perfecte staat.

Groenere decoratie van het huis

Het afwerken van houten tuinhuizen is het tweede gebied waar veel milieuvriendelijke oplossingen kunnen worden gemaakt. Een daarvan is om een natuurlijke buiten- en interieurdecoratie van het houten huis te kiezen, in plaats van natuurlijk hout te verbergen onder synthetische materialen. Deze keuze behoudt niet alleen de natuurlijke uitstraling van het huis, maar behoudt ook de beste technische eigenschappen van hout als bouwmateriaal.

De beslissing om de natuurlijke buitenkant van de tuinkamer buiten te laten, betekent niet dat het hout geen speciale zorg vereist. Net als andere natuurlijke materialen kan hout een uitstekend medium zijn voor schimmel, meeldauw of rot en wordt het beïnvloed door verschillende externe factoren. Om deze redenen moeten zowel de gevel als het buitenhout van het tuinhuis worden beschermd met behulp van professionele producten.

Om bescherming tegen schadelijke externe factoren te garanderen, moet het hout worden bedekt met een transparante of doorzichtige afwerking. Het is beter om een transparante coating te kiezen voor een glad oppervlak. Voor de bescherming van houten huizen is het ook mogelijk om een impregnatie te gebruiken om te beschermen tegen rot, blauwe plekken en plantenschimmels. Het is vermeldenswaard dat, afhankelijk van de typische weersomstandigheden, de afwerking van tijd tot tijd moet worden vernieuwd. De noordkant van het huis kan meer dan een decennium ongewijzigd blijven en de afwerking op het constant zonovergoten terrein moet mogelijk over een paar jaar worden gerenoveerd. Donkere vernissen of ondoorzichtige verven gaan langer mee dan een transparante coating. Een goed en tijdig gebruik van beschermingsmiddelen helpt de boom lang mee te gaan en lang aan uw behoeften te voldoen.

Frisse lucht

Welke bouw- of decoratiematerialen we ook kiezen voor onze tuinkamer, we bouwen het eenmalig en gebruiken het vele jaren. Als het echter om elektriciteit gaat, hebben we het de hele tijd nodig. Daarom, als u uw vakantiehuis echt vriendelijk wilt maken voor het milieu om ons heen, raden we u aan zorgvuldig na te denken over de installatie van hernieuwbare energiebronnen, die dankzij geavanceerde technologie op verschillende manieren kunnen worden gebouwd. 

We kunnen zonne-energie waarschijnlijk beschouwen als de meest hernieuwbare bron van elektriciteit. Een zonnecollector kan een geweldige manier zijn om elektriciteit te besparen in zonnige gebieden of wanneer u om de een of andere reden niet wilt worden aangesloten op een gemeenschappelijk elektriciteitsnet. Uitgeruste zonnepanelen zullen ook de elektriciteitsrekening verlagen en in sommige gevallen zelfs geld verdienen als er te veel energie wordt geproduceerd.

Het is belangrijk om te vermelden dat zonne-energie kan worden opgeslagen in speciale batterijen, die ook kunnen worden gecombineerd met andere energieopslagsystemen. Deze technologieën werken goed samen omdat ze allemaal samen energie kunnen opslaan. Een dergelijk systeem dat gemakkelijk compatibel is met zonnepanelen zijn windmolens.

Windmolens zijn een van de meest gekozen bronnen van natuurlijke energie in boerderijen. Ze zijn vooral populair in landelijke gebieden of meer open gebieden, waar de wind meestal op elk moment van het jaar sterker is. Door het relatief gunstige klimaat in onze regio kunnen windmolens vrijwel 90% van de tijd worden gebruikt. Het is belangrijk om te vermelden dat deze energiebronnen ook bekend staan als extreem schone, hernieuwbare energiebronnen met lage bedrijfskosten. Dit is een geweldige keuze voor het vullen van lege stukken land, zelfs als er binnenkort geen tuinhuizen worden gebouwd.

Hoewel zonne-energie over het algemeen wordt geïdentificeerd als het meest milieuvriendelijke alternatief, is windenergie een geweldige optie voor mensen die in extreem winderige gebieden wonen. Er is maar een beetje kennis van het land en de batterijen nodig om de elektriciteit van een windmolen op te slaan. Zo’n persoonlijke windmolen koop en installeer je voor zo’n 700 euro. Hoewel hernieuwbare energiebronnen die voor dit bedrag zijn geïnstalleerd waarschijnlijk in de middenklasse zijn, zullen ze zeker aan de meeste van uw behoeften voldoen.

Een derde, maar niet minder efficiënte, optie voor hernieuwbare energiebronnen is de micro-waterkrachtcentrale, die meestal ook wordt gecombineerd met andere mechanismen voor hernieuwbare energie. Of het nu gaat om een lage stroom of een grotere rivier, kleine waterkracht systemen kunnen voldoende elektriciteit genereren voor alle elektrische apparaten en verlichting in uw houten huis. Daarom moet de mogelijkheid om deze alternatieve energiebron te installeren worden overwogen als er ten minste één bron van stromend water in de buurt van uw huis is. Dergelijke hernieuwbare energiebronnen vereisen een turbine, pomp of waterrad om de energie van het stromende water om te zetten in rotatie-energie en vervolgens elektriciteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.