Welke soort binnendeur past bij mij?

geplaatst in: Keuken, Slaapkamer, Trends, Woonkamer | 0

Soms ben je simpelweg toe aan gewoon een keer wat anders. Misschien wil je wel het hele huis spontaan omgooien. Er zal een moment komen dat je op zo’n punt komt dat je jouw hele woning stijl of interieurstijl wilt veranderen. In dat geval moet je zeker niet de binnendeuren vergeten! De binnendeuren bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer in huis, al sta je daar waarschijnlijk niet zo snel bij stil. Als je het hebt over een bepaalde sfeer ?in huis, denk je al snel aan te gekke meubels zoals een hoekbank of een luxe stoel, maar je kunt dus ook denken aan binnendeuren, Je hebt overigens ook binnendeuren van A-merken, dus duur hoeft het zeker niet te zijn. Binnendeuren zijn er voor elk budget en je hebt verschillende soorten binnendeuren. Welke binnendeur het beste bij jou past, lees je in dit artikel.

Bepaal jouw interieurstijl

Net zoals elk soort interieurstijl, heb je ook een stijl voor elke binnendeur. Kijk daarom eerst goed naar jouw interieurstijl. Zo kun je goed kijken welke binnendeur nou precies bij jouw huis en persoonlijke voorkeuren past. Hieronder staan een paar stijlen genoemd:

  • Modern: een moderne binnendeur heeft vaak één kleur, een strakke afwerking en een deurklink met rechte en strakke lijnen.
  • Klassiek: houd je meer van zachte kleuren? Dan is dit wellicht geschikt voor jou. Deze binnendeur heeft een decoratieve afwerking en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten en maten.

Kies je voor een draaideur of schuifdeur?

Je kunt bij een binnendeur kiezen voor een draaideur, maar ook voor een klapdeur. Vaak denken we aan een draaideur, deze deur zwaai je naar één kant open. Je moet trekken of duwen. Een schuifdeur daarentegen schuift over een rail naar de zijkant. Hierbij kun je kiezen voor een enkele, maar ook voor een dubbele schuifdeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *