3 tips om je tuin op te fleuren!

geplaatst in: Trends | 0

Een tuin is een geweldige manier om je huis aantrekkelijker te maken, het heeft daarnaast vele voordelen. Zo is een overkapping in de tuin is een goede toevoeging om extra bescherming te bieden tegen de zon en regen. Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar het kunnen ook praktische toevoegingen aan het huis zijn. Ook is de grootte en de beschikbare ruimte in je tuin iets om te overwegen voordat je elementen toevoegt. In deze blog hebben we enkele toevoegingen voor je tuin, zodat je kan beslissen of dit iets voor jou is!

Planten en bloemen

Planten kunnen een groot aandeel hebben voor uw tuin. Het is een perfecte manier om een gewenste sfeer te creëren, maar daarnaast ook goed voor de dieren die je grond bezoeken.  Onderzoek welke planten het meest geschikt zijn voor uw klimaat en grondsoort. Je moet ook rekening houden met de hoeveelheid onderhoud die elke plant vereist. Sommige planten hebben meer zorg nodig dan andere. Bij het kiezen van planten voor uw tuin is het belangrijk een evenwicht te vinden tussen schoonheid en functionaliteit. Door stijlvolle bloem- of plantenbakken te gebruiken voor je groen voeg je wat kleur toe. Daarnaast zijn kleurrijke stenen of geverfde potten ook een goede optie om een ruimte op te fleuren. De zomer en herfst zijn de perfecte tijden om kleur aan je tuin toe te voegen! 

Voeg sfeerlicht toe 

Een geweldige manier om een gezellige sfeer in je tuin te halen is het toevoegen van licht. Denk aan lichtsnoeren, lantaarns en lampen op zonne-energie. Je kan deze lichtslingers ophangen aan de schutting, aan de luifel of in de overkapping. Het plaatsen van lampjes op zonne-energie in de grond geeft meer zicht in de tuin, maar heeft ook een enorme invloed op de sfeer van de tuin.

Overkapping

Naast dat een overkapping een stijlvolle en praktische toevoeging is voor je tuin, heeft het ook nog andere voordelen. Zo biedt een overkapping bescherming tegen de zon en regen voor je buitenmeubilair. Wanneer je minder ruimte beschikbaar hebt, is een luifel ook te overwegen. Overkappingen of een luifel is handig als je in een gebied woont waar veel windvlagen voorkomen. Hierdoor zit je droog en uit de wind, waardoor je door het hele jaar door optimaal van je tuin kunt genieten. Een ander voordeel van een overkapping is de privacy en schaduw die het biedt. Bekijk het aanbod overkappingen bij Hekwerkonline!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *