4 tips om te besparen bij een verbouwing

geplaatst in: Trends, Verbouwen | 0

Heb jij een huis gekocht waar veel aan gedaan moet worden, of wil jij je huidige woning verbouwen, maar heb je niet een heel groot budget? Dan helpen we je in dit blog met vier gratis tips om slim met je verbouwpotje om te gaan.

1. Pak grote onderhoudsklussen zo snel mogelijk op

Natuurlijk is het verleidelijk om eerst de grote verbouwingen te doen en daarna onderhoud aan het huis op te pakken. Er zit immers al verf op de kozijnen en je wilt dat je huis zo snel mogelijk af is toch? 

Het is echter verstandig om ook tijdens de renovatie de woning goed te blijven onderhouden. Zo voorkom je dat je onverhoopt te maken krijgt met problemen door slecht onderhoud. Zoals lekkage, rot, brand of zelfs koolmonoxidevergiftiging.

2. Check de dekking van je woonverzekering

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Je wilt natuurlijk niet dat je hele budget uitgaat naar het verhelpen van schade die je per ongeluk zelf gemaakt hebt. Gelukkig is dit iets waar je je prima tegen kunt verzekeren. Check of je bestaande opstalverzekering deze soort schade dekt. Als dat niet zo is, dan kun je kiezen voor een ruimere dekking. Of je kunt wisselen van woonverzekeraar. Zo’n overstap kan je een hoop geld schelen.

3. Doe-het-zelven of toch uitbesteden?

We weten allemaal dat zelf verbouwen een stuk goedkoper is dan het uitbesteden van een aannemer, klusbedrijf of architect. Toch heeft het ook voordelen om een professional in te huren. Een aannemer beschikt over een specialisme en veel expertise. Daarnaast kan hij of zij je adviseren als je tegen een obstakel of dilemma aanloopt. Dit leidt daarom meestal ook tot een beter en kwalitatiever eindresultaat. Ook beschikt een specialist vaak over materiaal zoals een minikraan. Een minikraan huren is dan ook niet meer nodig. 

4. Durf te vragen om korting

Het vragen van korting is echt helemaal niet gek wanneer je een vloer of keuken gaat kopen. Het voelt misschien ongemakkelijk, maar doorgaans is het erg gebruikelijk om een betere prijs te vragen. Vooral als je een grote aankoop doet, zoals een nieuwe visgraatvloer, kan het je wel honderden euro’s schelen. 

Vergelijk daarnaast ook diverse aanbieders. Vallen de prijzen van aanbieders in eigen land je tegen? Spiek dan eens over de grens: een autoritje naar een aanbieder in België of Duitsland kan soms een stuk voordeliger uitpakken.

Met deze vier tips kun jij flink wat geld besparen tijdens je verbouwing of renovatie. Geld waarmee jij mooi meubels kunt kopen die je woning helemaal afmaken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *