4 tips voor een opgeruimd huis

geplaatst in: Interieur | 0

Iedereen heeft het al wel eens meegemaakt: morgen komen er goede vrienden bij je de op de koffie, maar je huis is nog één grote puinhoop. Omdat je vanuit huis werkt, ligt je hele eetkamertafel vol met allerlei documenten en snoeppapiertjes. De woonkamer ligt bezaaid met speelgoed van je peuter van drie jaar oud. Paniek! Want zo kun je je vrienden natuurlijk niet ontvangen. Wees niet wanhopig, want met de volgende vier tips heb jij je woning zo weer aan kant!

Ruim alles meteen achter je op

Maak niet de fout door te denken ‘dat doe ik straks wel’. Dit is wellicht één van de meest gemaakte fouten. Want we weten allemaal: dat gaat niet gebeuren. Misschien heb je jezelf er ook al wel eens (of meerdere malen!) op betrapt. De beste methode is echter om alles meteen achter je op te ruimen. Hierdoor voorkom je dat de rotzooi zich opstapelt en je het overzicht uiteindelijk verliest. 

Stapje voor stapje

Het laatste wat je natuurlijk wilt is dat je gefrustreerd raakt. Pak het opruimen van je woning daarom stapje voor stapje aan. Het hoeft echt niet allemaal in één dag te gebeuren. Begin bijvoorbeeld klein met het opruimen van de keukenkastjes of je uitpuilende kledingkast. En ga op die manier ruimte voor ruimte langs. Door elke dag een klein half uurtje aan opruimen te besteden, heb je je woning binnen no-time weer spik en span!

Zorg dat alles een vaste plek heeft

Door ervoor te zorgen dat alle spullen een vaste plek hebben, gaat het opruimen er van tien keer zo snel en kun je al jouw spullen makkelijk terugvinden. Alles wat in de keuken hoort, berg je ook daadwerkelijk in de keuken op. Creëer een speelgoedhoekje voor je kind. En als het mogelijk is, een vaste werkplek voor jezelf. Op deze manier kan die eetkamertafel gebruikt worden voor datgene waarvoor hij bedoeld is: om aan te eten en je vrienden aan te ontvangen.

Maak gebruik van opbergmanden en -dozen


Om alles overzichtelijk te houden, kan het handig zijn om gebruik te maken van opbergmanden en -dozen. Hierdoor kun je spullen die bij elkaar horen, makkelijk bij elkaar houden en ziet het er allemaal netjes geordend uit. Zo kunnen die knuffels en raceauto’s van je peuter mooi opgeborgen worden in een opbergmand speelgoed. Er is genoeg keuze, dus er zit altijd wel iets voor jou tussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *