De beste wijn investering voor je keuken

geplaatst in: Keuken, Trends | 0

Wanneer je graag een wijntje drinkt, dan wil je deze natuurlijk op de juiste temperatuur bewaren. Zo kan je de wijn altijd op de juiste temperatuur drinken. Voor jouw interieur is het natuurlijk ook belangrijk dat je een goede investering doet. In dit artikel lees je meer over de beste wijn investering voor je keuken. 

Waar kan je wijnkasten het beste kopen? 

Wijnkasten kan je bij diverse winkels kopen. Wijnkasten zijn er in verschillende soorten en maten. Het is dus belangrijk om je goed in te lezen welke soorten er zijn en welke het beste bij je past. Op wijnkast.nl lees je veel over de verschillende soorten wijnkasten die er zijn. Je kunt hier ook het beste een wijnkast van goede kwaliteit aanschaffen. 

Welke soorten wijnkasten zijn er? 

Er zijn diverse soorten wijnkasten. Zo zijn er kleine wijnkoelkasten met één temperatuur zone. Maar je kunt ook kiezen voor een wijnkoelkast 2 zones. Deze is vooral handig als je meerdere wijnen tegelijk wilt bewaren die op verschillende temperaturen bewaard dienen te worden. Zo bewaar je witte wijn op een andere temperatuur dan rode wijn. Een wijnkast met 1 zone is dan niet geschikt. 

Je kunt ook beslissen of je een wijnkast in laat bouwen in je interieur. Dit kan in je keuken zijn. Maar als je in de woonkamer over een mooie kasten set beschikt, kan het hier wellicht ook mooi tussen passen. 

Budget voor de aanschaf van een wijnkast 

Afhankelijk van de hoeveelheid wijnen die je wilt gaan bewaren hangt er natuurlijk ook een prijskaartje aan. Een kleine wijnkoelkast schaf je bijvoorbeeld al aan voor 449,00. Maar wil je een luxere en grotere wijnkast? Dan kun je ook al rekenen op een budget tussen de 1400 en 1800 euro. Denk ook aan de kosten die je gaat maken wanneer je een wijnkoelkast in laat bouwen. Is deze al passend of moet deze nog passend gemaakt worden? 

Wijnen bewaren in een wijnkoelkast

Wanneer de wijnkoelkast geplaatst is, dan wil je de wijnen natuurlijk direct bewaren in de wijnkoelkast. Een huiskoelkast is vaak te koud voor het bewaren van witte wijn of rosé. Deze wijn kan je dus direct overzetten op de juiste temperatuur in de wijnkoelkast. 

Wellicht heb je diverse wijnen in huis staan die op dit moment niet op de juiste temperatuur bewaard worden. Of zijn er wijnen die je wilt inkopen voor een speciale gelegenheid. Wanneer je een wijnkoelkast met 2 zones hebt, dan kan je de 2 zones instellen voor 2 verschillende wijnen. Dit kunnen witte wijn en mousserende wijnen zijn. Maar ook witte wijn en lichte rode wijnen. 

Witte wijn bewaar je vaak tussen de 10 en 12 graden Celsius. Mousserende wijn tussen de 8 en 10 graden Celsius. Lichte rode wijn weer tussen de 14 en 16 graden Celsius. Maar ook voor de wat zwaardere rode wijnen kan een wijnkoelkast handig zijn. Ook deze worden op een temperatuur tussen de 16 en 18 graden Celsius bewaard en geserveerd. De gemiddelde woonkamer in Nederland is tegenwoordig warmer. De keuze is uiteraard aan jou welke wijnen een plekje gaan krijgen in jouw fantastische wijnklimaatkast met 2 zones. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *