De verschillende woonstijlen uitgelegd

Wanneer je van plan bent om je huis aan te pakken, komt daarbij ook vaak het interieur bij kijken. Misschien heb je jouw spullen al voor een aantal jaar en heb je het nu wel gezien. Je wilt graag wat anders en gelukkig heb je hier elk jaar opnieuw, nieuwe interieur mogelijkheden in. Als je nog niet precies weet wat bij je past heb je hier misschien wat aan. Ik ga je namelijk verschillende interieur stijlen geven die op het moment erg geliefd zijn en dat nog wel een tijdje zullen blijven.

Bohemian woonstijl

De bohemian woonstijl is al een paar jaar in en dat zal niet snel verdwijnen. Door de verschillende kleuren combinaties kan dit een druk interieur zijn en niet voor iedereen de beste keuze. Je kan dus elke kleur met elkaar combineren en elk materiaal met elkaar combineren. Dus of je nu een zuurstok roze muur hebt met een okergele bank, houten stoel en stenen tafel dan heb je het dus goed voor elkaar met de bohemian stijl.

Scandinavisch woonstijl

Als je van een rustige en ruimtelijk interieur houdt, dan is de scandinavisch interieur misschien wel wat voor je. In een scandinavisch interieur wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. De hoofdkleur is wit waarbij je lichte kleuren als accessoires kan gebruiken. Zo kan je denken aan een witte muur met een licht grijze bank, houten tafel, lichte kleur kleed en een wollen poef.

Industriële woonstijl

Een industriële woonstijl is gebaseerd op fabrieksgebouwen. Hierin zit dus voornamelijk veel staal en beton wat een rustieke en donkere uitstraling geeft. Je kan dus een betonnen vloer met donker groene wanden combineren met een imitatie leren bank, stalen tafel en dressoir met een imitatie leren kleed. De kleuren die je bij een industriële woonstijl kan gebruiken zijn voornamelijk donker. Als je van een donker maar overzichtelijk huis houdt is dit een goede optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *