De voordelen van industriedeuren met een loopdeur

geplaatst in: Verbouwen | 0

Worden uw bedrijfsdeuren veel gebruikt om uw gebouw in en uit te komen, dan kiest u best voor loopdeuren. Hierdoor kunt u het gebouw betreden zonder de gehele bedrijfsdeur te openen. Makkelijker en beter voor het milieu, zeker als u de ruimte verwarmt. Maar kunnen alle bedrijfsdeuren van een loopdeur worden voorzien?

Welk type industriedeur?


Industriedeur is een term die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar sectionaaldeuren of roldeuren. De deur is meestal gemaakt van panelen van verschillende breedtes. Bij het openen schuiven de panelen omhoog. In dit type deur kan bijna altijd een loopdeur worden geïntegreerd, ook achteraf. Indien gewenst wordt de deur voorzien van een beveiliging die voorkomt dat u de roldeur opent terwijl de loopdeur open staat. Dit voorkomt schade aan de deur.

Het is prijstechnisch niet altijd interessant om een loopdeur in te bouwen. Dit handwerk kost relatief veel geld en als u een oudere, kleinere deur heeft, kan het financieel voordeliger zijn om een ​​nieuwe deur te kopen met loopdeur.

Heeft u een ander type deur en wilt u een loopdeur, neemt u dan contact op met uw installateur voor meer informatie.

De voordelen:

Energiebesparing

Zeker bij grotere deuren is het warmteverlies enorm als u vaak de gehele deur moet openen om iemand binnen te laten. Een loopdeur zorgt ervoor dat de deur dicht kan blijven, terwijl er toch iemand het pand in kan. Wist u dat de overheid het inbouwen van een loopdeur in een industriedeur ziet als energiebesparende maatregel?

Makkelijker toegang

Voor personeel of klanten biedt een loopdeur veel gemak. De deur is van buiten te openen en het is daardoor makkelijker om het gebouw te betreden. 

Flexibeler gebruik van uw ruimte

Als u een bedrijfsgebouw heeft dat u verhuurt, wordt uw unit beter verhuurbaar, omdat het voor meerdere doelen gebruikt kan worden. Ook bedrijven die klanten willen ontvangen kunnen zo gebruik maken van het gebouw. Zonder loopdeur zou dit toch een stuk lastiger zijn.

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard kunnen er ook nadelen aan een loopdeur zitten. We spraken al over de mogelijk hoge kosten voor het inbouwen. Daarnaast kan bij zeer grote deuren de deur instabieler worden door het inbouwen van een loopdeur. Tot slot dient u ook na te denken over de inbraakwerendheid. Zorg voor goede sloten of laat een automatisch slot inbouwen als u bang bent voor inbrekers.Kijk voor meer informatie op https://www.rolflex.com/nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *