Een cinewall kopen, romatisch genieten bij de elektrische sfeerhaard

geplaatst in: Woonkamer | 0

Joey van Friends zei het al in 2003: “You don’t own a tv? Then what’s all your furniture pointed at?” – heb je geen tv, waar is al je meubilair dan op gericht? Er verandert veel in de wereld, maar niet onze behoefte om ’s avonds na een lange dag hard werken de beentjes te strekken en tv te kijken. Waarom zou je je woonkamer dan niet zo comfortabel en sfeervol mogelijk maken en een cinewall bouwen?

Wat is een cinewall?

Cinewall komt natuurlijk van het woord cinema: je realiseert je eigen bioscoop in huis door het neerzetten van een wall waarin je tv-scherm is verzonken. Een cinewall bouwen doe je dus deels om je kijkgenot te verhogen, maar ook om ontsierende snoeren en andere tv-attributen aan het oog te onttrekken. Combineer je de cinewall met een elektrische sfeerhaard, dan zorgt de muur nog steeds voor sfeer wanneer de tv even uitgaat.

Elektrische sfeerhaard

Maar stel je eens voor: je komt thuis, zet de sfeerhaard aan die vanzelfsprekend voor warmte zorgt, en erboven het televisiescherm. Liefst niet met de actualiteit erop, want na zo’n drukke dag kun je wel wat lichtere prikkels gebruiken. Een filmpje bijvoorbeeld. Of alle tien seizoenen Friends. Goed, dat ligt geheel aan je eigen voorkeuren. Het gaat erom dat de tv en warmte- en sfeerbron op een zo natuurlijk mogelijk wijze in een muur opgaan.

Cinewall bouwen

Romantisch idee of werkelijkheid? Vroeger zag je dit alleen in James Bond-films, nu kun je makkelijk zelf een cinewall bouwen. Op de website van Droomkachels vind je daar veel informatie over. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het op maat maken van een muur waar je tv en een elektrische sfeerhaard naar keuze naadloos inpassen. Het aanbod aan sfeerhaarden is er bovendien zeer divers.

Trend

Ja, het is een romantische gedachte, maar dus niet onmogelijk om meer romantiek in huis te halen. Integendeel. Zeker in tijden dat het niet altijd zeker is of bioscopen en andere uitgaansgelegenheden geopend zijn, is meer sfeer rondom de tv creëren een populaire ingreep in menig huishouden. We kunnen gerust van een trend spreken. Nog steeds is het meubilair min of meer gericht op de tv, maar de tv is niet meer zo nadrukkelijk aanwezig, hij vormt geen sta-in-de-weg meer.

Interactie met vrienden en familie wereldwijd

Wie een beetje praktisch denkt, zorgt ervoor dat de computer op de tv aangesloten kan worden zodat skypen of andere manieren van videobellen via het grote scherm verloopt. Dan draagt de cinewall dus tevens bij aan meer interactie met vrienden en familie over de hele wereld. Sommige vriendengroepen organiseren zelfs complete quizzen op afstand. Niet aan tafel met de laptop, maar lekker languit op de bank.

Extra tip: het goedkope Amazon Prime

Het liefst kijk je echter tv en daar hebben we nog een tip voor. Heb je er genoeg van dat iedereen op de bekendste online bioscoop dezelfde films en series ziet en wil je wel eens wat anders, check dan het aanbod van de relatief nieuwe speler op de markt, Amazon Prime. Voor nog geen vier tientjes per jaar zie je daar bijvoorbeeld de mannen van The Grand Tour (voorheen Top Gear) in actie, of een razend spannende serie als The man in the high castle. Maar misschien ben je in een nostalgische bui en duw je er een good old dvd-tje in. Hoe dan ook: de cinewall is hot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *