Een dierenluik dat alleen opent voor jouw dier

geplaatst in: Trends | 0

Misschien twijfel je over een katten- of hondenluik, omdat je niet wil dat een andere kat bijvoorbeeld jouw huis in kan komen. Je hoeft je daar niet druk om te maken. Er is namelijk een speciale kattenluik chip. Als je huisdier gechipt is of je hebt een halsband met chip, dan opent het luik alleen wanneer de chip in de buurt is. Zo kunnen dieren zonder de juiste chip niet je huis in komen via het luik.

Meerdere huisdieren via hetzelfde luik

Je hoeft natuurlijk niet per huisdier een luik in te stellen. Je kunt op één luik meerdere chips toegang geven. Zo kunnen zowel je hond als je kat of beide katten of honden – of natuurlijk nog meer van welk dier dan ook – via hetzelfde katten- of hondenluik naar binnen. Je vindt de verschillende katten- en hondenluiken op de website voor kattenluiken. Hier zijn dus zowel katten- als hondenluiken te vinden. De meeste honden zijn groter dan de gemiddelde kat. Kattenluiken zijn daarom doorgaans kleiner. Heb je een kleinere hond, dan past deze vaak prima door een kattenluik.

Hoe werkt een kattenluik

Kattenluiken met chip openen wanneer jouw gechipte dier in de buurt is of de halsband met de chip. Als de chip niet binnen bereik is, blijft het luik dicht. Zo voorkom je andere dieren in huis. Maar je kunt ook kiezen om een gewoon kattenluik te nemen. Deze is minder technisch, maar geeft ook toegang tot eventuele andere dieren. Waarschijnlijk heb je als huisdiereigenaar al ervaring met verschillende luiken. Dan weet je hoe waarschijnlijk het is dat je andere dieren binnen krijgt met een normaal kattenluik.

Kattenluik of hondenluik bevestigen

Zorg vooral bij het ophangen dat het luik op de goede hoogte hangt. Als het luik te hoog of te laag hangt kan je kat of hond er niet op een fijne manier doorheen lopen. De juiste hoogte is waarbij de onderkant op de hoogte van de buik van het dier hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *