Keukengadgets met een knipoog

geplaatst in: Keuken, Trends | 0

Niet iedereen is een geboren keukenprinses. Daarom is het fijn dat wij als keukenstuntelaars een beetje geholpen worden met rare gadgets. Soms lijken deze grappige items te raar om te functioneren, maar vaak zijn ze verrassend handig. Ik deel graag een lijstje twijfelachtige keuken gadgets die je leven een stuk makkelijker maken.

Het zingende ei

Ik begin maar gelijk met mijn absolute favoriet. Het zingende ei is een fantastische gadget die je helpt om keer op keer het perfecte ei te koken. Hoe vaak ik wel niet in de keuken heb staan Googelen hoe je een halfzacht ei kookt voor ik dit ding in huis had. Je legt simpelweg het zingende ei bij je eieren in de pan en zet dit op het vuur. Het ei zal vervolgens een paar liedjes zingen op basis van de status van je eieren. ‘In Holland staat één huis’’ indiceert een zachtgekookt ei, ‘’twee emmertjes water halen’’ betekend dat je ei halfzacht gekookt is en het Wilhelmus galmt door de keuken voor een hardgekookt ei.

Een spaghettimeter

Als jij uit de losse pols een perfecte hoeveelheid pasta weet te koken geef ik je een welverdiend applaus. Dit lukt mij, en vele anderen, nooit. Het is altijd veel te veel of veel te weinig. Er is geen middenweg bij het koken van pasta. Natuurlijk zou je het kunnen afwegen, maar met een spaghettimeter steek je de pasta door een ringetje en kun je nog eenvoudiger een perfecte portie uitmeten. Deze gadgets zijn er ook in enorm veel grappige varianten zoals de ‘’eat like a horse’’ spaghettimeter.

Chop2Pot snijplank

De kookplaat schoonmaken is misschien wel een van de irritantste schoonmaakklusjes in de keuken. Hoe veel zou het helpen als je hier niet van alles op morst tussen de snijplank en de pan? Dit klinkt misschien als een klein probleempje, maar het gebeurt me elke keer. Chop2Pot heeft hier een oplossing voor. Dit is een snijplank die je met een kneepje in het handvat een stukje opvouwt waardoor alles wat erop ligt netjes ín de pan terecht komt in plaats van ernaast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *