Hitte in huis: zo kom je er vanaf

geplaatst in: Interieur | 0

Het lijkt wel alsof het iedere zomer steeds warmer wordt. En zelfs wanneer het niet zo warm is als het jaar ervoor, is de luchtvochtigheid hoger, waardoor hitte minder snel vervliegt. Als de zon dan volop op je ramen schijnt, is het in huis niet meer koel te krijgen. Je slaapt ’s nachts zeer slecht (of helemaal niet) en voelt je overdag lusteloos. Op je werk ben je minder oplettend, je voelt je alsof je in de auto achter het stuur zit te slapen… Het is gewoon niet fijn.

Kamp jij met deze problemen? Dan overweeg je misschien om airconditioning of elektrische zonwering te laten plaatsen. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk. In huurhuizen of historische panden mag het bijvoorbeeld niet zomaar. Gelukkig heb je in dat geval nog een andere oplossing: op ieder raam een screen met zuignappen.

Waarom is hitte in huis vervelend?

Zoals je hierboven al las, kan hitte in huis erg vervelend zijn. Wanneer je het langere tijd te warm hebt, kun je last krijgen van verschillende vervelende symptomen. Denk hierbij aan algehele malaise – zoals vermoeidheid, hoofdpijn, plakkende oksels en zweetvoeten – maar ook vervelendere problemen: hitte-uitslag (die jeukende vochtbultjes op je handen en voeten), opgezette ledematen, uitdroging en zelfs hittekramp. Bij lang-aanhoudende hitte kun je zelfs last krijgen van een hitteberoerte, al gebeurt dit over het algemeen alleen als je, in combinatie met de hitte, helemaal geen of in ieder geval veel te weinig water drinkt.

Hoe voorkom je hitte in huis?

Elektrische zonwering of airconditioning in huis halen is niet altijd een optie. In een huurhuis mag je bijvoorbeeld niet zomaar permanente aanpassingen maken. Ook het milieu kan voor jou een reden zijn om geen elektrische zonwering of airconditioning in gebruik te nemen. In zulke gevallen kun je het beste SunWise zonwering plaatsen. Deze zonwering is 97% zonwerend en houdt je huis tot wel acht graden koeler. Een ander voordeel: de schermen zijn herbruikbaar en gaan jarenlang mee.

Waarom de zonwering van SunWise?

Natuurlijk is vergelijkbare zonwering ook bij andere webshops te vinden. Maar bestel je je zonwering bij een onbetrouwbare leverancier, dan ontvang je meestal een product van aanzienlijk slechtere kwaliteit dan bij SunWise het geval is. Die screens doen vaak niet eens wat ze moeten doen! SunWise maakt daarentegen gecertificeerde screens op maat voor bijna ieder raam. De specialisten gebruiken hoogwaardige materialen van Serge Ferrari, een bedrijf dat al bijna vijftig jaar innovatieve stoffen produceert. Deze materialen zijn veilig, duurzaam, stijlvol en milieuvriendelijk. Daarbij doen ze wat ze moeten doen: ze houden het koeler in huis.

Bezoek vandaag nog de website van SunWise Screens en ervaar de voordelen zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *