Hoe zorg je ervoor dat je woonkamer geen speelplaats wordt?

geplaatst in: Interieur, Slaapkamer, Woonkamer | 0

Herken je dat? Je komt bij iemand op bezoek en het lijkt wel of het hele huis alleen bestaat uit speelgoed. Dat zou jij echt anders doen, als je later kinderen hebt. Maar nu is het ‘later’ en tot je schrik zie je dat hetzelfde bij jou is gebeurd. Overal waar je kijkt, zie je speelgoed van je kinderen. Dit was nou net niet de bedoeling. Ik neem je in deze blog mee in wat handige ideetjes om het speelgoed te beperken, of hoe je het in ieder geval uit het zicht kunt houden, zodat jouw huis geen speelplaats wordt.

Kinderhoek

Een van de leuke ideeën is het inrichten van een kinderhoek in de woonkamer. Op deze plek kunnen de kinderen lekker spelen, terwijl de rest van de woonkamer van jou blijft. Je kunt bijvoorbeeld, als je een schuine hoek onder de trap hebt, daaronder een leuk hoekje maken voor de kids. Denk bijvoorbeeld aan een bureautje met leuke opbergbakken, zodat ze daar kunnen tekenen of met speelgoed kunnen spelen. Je kunt dit hoekje leuk aankleden door een rekje op te hangen, waar je met letters de namen van je kinderen aan ophangt. Zo wordt het echt ‘hun’ plekje.

Speelgoed opbergen

Je kunt daarnaast een plek in een kast of dressoir reserveren voor de kinderspullen. Koop een leuke bak, doe hier alleen het speelgoed in waar ze op dat moment, of die periode mee spelen. Zo kunnen ze dit makkelijk pakken om ermee te spelen en is het daarna net zo snel weer opgeborgen in de kast. Al het andere speelgoed kan gewoon op hun kamer blijven. Willen ze met wat anders spelen? Dan kun je om de zoveel tijd het speelgoed in de bak beneden omwisselen. Zo blijft het speelgoed leuk en raken ze niet overprikkelt.

Speelgoed uitzoeken

Kijk regelmatig of er speelgoed weg kan. Als ze ergens niet meer mee spelen, kun je het weggeven of verkopen. Zo blijft het binnen de perken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *