INRICHTEN VAN EEN OPEN WOONKAMER EN KEUKEN

geplaatst in: Woonkamer | 0

Een open woonkamer met keuken laat je huis een stuk groter lijken. Je kunt met deze indeling ook gezellig koken voor je partner of visite, terwijl zij op de bank zitten. Lees hieronder meer over onze keuken en woonkamer ideeën.

Afzuigkap

Zorg voor een goede en mooie afzuigkap boven je fornuis. Als je geen goede afzuigkap hebt dan komt de geur in je woonkamer en blijft dit lang hangen. In het begin ruikt dit lekker, maar je bank en je gordijnen blijven hier naar ruiken. Dat is niet fijn. Het oog wil natuurlijk ook wat, dus zorg dat de afzuigkap ook goed bij de rest van je interieur past.

Sfeer

Richt je woonkamer en keuken in dezelfde stijl in. Als je verschillende stijlen hanteert lijkt het niet een geheel en voelt het als twee afzonderlijke kamers. Kies ook voor passende woondecoratie in de open woonkamer en keuken. Kies van tevoren een stijl of kleurenpallet en gebruik dit als leidraad voor het aanschaffen van meubels en decoratie.

Raamdecoratie

Ook voor raamdecoratie geldt dat de raamdecoratie in je keuken en woonkamer bij elkaar moeten passen. Kies je voor gordijnen in je woonkamer? Neem dan ook gordijnen in je keuken. In de keuken kunnen shutters of jaloezieen wel praktischer zijn, omdat je dan de hoeveelheid zonlicht kunt reguleren. In de keuken kan het namelijk snel warm worden door zonlicht. Dat wil je liever niet als je boven het fornuis staat. Als je verschillende soorten raamdecoratie ophangt, zorg dan dat ze qua kleur en materiaal mooi bij elkaar passen.

Kookeiland

Heb je een grote keuken en woonkamer? Denk dan na over het aanschaffen van een kookeiland. Zo kan je koken en tegelijkertijd je gasten aankijken. Ook kan je barstoelen zetten aan het kookeiland, waardoor het een leuke plek wordt om te eten of te borrelen. Een kookeiland is ook erg handig als je kinderen hebt, omdat je ze zo makkelijk in de gaten kunt houden.


Bijkeuken

Heb je een bijkeuken of aansluitende garage? Gebruik deze dan om apparaten te plaatsen die veel geluid maken, zoals een rumoerige vriezer. Je woonkamer moet namelijk een plek zijn waar je tot rust komt. Je kunt in deze plek ook een frituur neerzetten, zodat deze geur niet in je woonkamer komt. Nog beter is om een airfryer te kopen, omdat deze duurzamer en gezonder is. Bovendien komt hier minder geur vanaf.


Verlichting

Denk goed na over waar je verlichting neerzet. Plaats aparte verlichting in het keukengedeelte en in het woonkamergedeelte. Kies voor verlichting dat je kunt dimmen, zodat je het kan aanpassen aan het tijdstip van de dag en goed kan zien tijdens het koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *