Nodig de natuur uit in je badkamer

geplaatst in: Badkamer, Trends | 0

Eén worden met de natuur, een natuurlijke sfeer creëren die bevorderlijk is voor ontspanning. De trend van de natuurlijke badkamer is zeer actueel. Deze stijl, gebaseerd op kleurcodes, edele materialen en een heel specifiek badkamermeubel design is opgedeeld in twee sferen: natuur-zen en natuur-exotisch. Volledig compatibel, het is mogelijk om ze elk afzonderlijk te bewerken of te combineren om een ​​”zen-exotische” natuurstijl te verkrijgen.

In deze blog gaan we deze twee badkamerstijlen kort toelichten. Lees hieronder de details.

De natuur-exotische badkamer: de kracht van planten

Gemakkelijk te herkennen aan een overvloed aan planten, zal de badkamer in exotische stijl worden georiënteerd op warme tinten (klei, mahonie). Zet in op hout zoals teak voor je vloer, je decoratie of je badkamermeubel. Breng wat groen, voor een effect van frisheid en flamboyante natuur. Gun jezelf wat mooie bamboe, bananenbomen, palmen en andere Amazone-planten. Creëer dan het contrast met wit sanitair of een prettig wit vrijstaand ligbad, die licht in je interieur brengt.

De natuur-zen badkamer: de zachtheid van steen

In tegenstelling tot de natuur-exotische stijl die hout en planten combineert, combineert de natuur-zen-geest hout en steen. We zullen daarom meer kiezen voor een licht houten parketvloer en balkenplafond. Combineer hout met steen in een zeer verfijnde stijl van zachte tinten: een kiezelpad op de grond, een stuk muur in witte stenen, of zelfs een paar kiezels als kandelaars. Breng net als in de zen-exotische stijl contrast aan met jouw badkamerelementen naar keuze. Kies voor ronde vormen, zoals een wastafel in de vorm van een kiezelsteen, of een vrijstaand bad geïnspireerd op een in de rots gegraven bassin. Kies ten slotte voor zen-kleuren: linnen, ecru, lichtgrijs en wit, voor een zachte en rustgevende helderheid.

Kleur groenDeze twee badkamerstijlen nodigen beide de natuur uit in jouw badkamer. Naast de verschillen hebben ze natuurlijk ook flink wat gemeen. Groen is een kleur die tegenwoordig veel terug zien in de badkamer. Groen is namelijk de kleur van de natuur, samen met bruin. Met de kleur groen haal je elegantie en rust in huis. Zo kan je kiezen voor groene badkamer elementen zoals een waskom, of een hele groene badkamerwand.

PlantenStel, je wilt voor deze stijl gaan, dan hoef je natuurlijk niet meteen je hele badkamer overhoop te gooien en opnieuw in te gaan richten. Je kan de natuur ook met kleine veranderingen in jouw badkamer implementeren.  Door meer planten in jouw badkamer te plaatsen, haal je op een snelle manier de natuur in huis. Zo hoef je niet meteen flink te investeren in jouw badkamer. Badkamerplanten zijn namelijk relatief goedkoop. Je voegt meteen meer groen toe aan de badkamer en het is ook nog eens gezonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *