Richt je hal optimaal in met deze 5 tips

geplaatst in: Trends, Woonkamer | 0

De hal is de centrale plek in huis waar je bezoekers een optimaal en warm welkom kunt geven. Daarvoor is het wel nodig dat je hal praktisch, gezellig en uitnodigend is ingericht. Want ander kom je niet zo ver. Gelukkig is het efficiënt inrichten van een hal niet zo ingewikkeld als het misschien wel lijkt. Onze vijf tips van interieurdesigners helpen je om de entree van je woning slim, aantrekkelijk en efficiënt in te richten. Doe er je voordeel mee!

Een garderobekast doet wonderen

Een eerste aandachtspunt bij een succesvolle en slimme inrichting van de hal, is de keuze voor passende halmeubels. Als het om halmeubels gaat, mag een garderobekast die smal, hoog en ruim is niet ontbreken. Een garderobekast in de hal zetten, helpt je om de hal goed op te ruimen en overzichtelijk te houden. De stijl van de kast past je natuurlijk aan op hoe je woning er verder qua interieur uitziet. Er is in elk geval keuze genoeg aan mooie kasten, bijvoorbeeld een garderobekast in retrostijl, kasten die een landelijke sfeer ademen of een garderobekast met een industriële uitstraling. 

Een passende vloer draagt ook bij aan de sfeer

Zorg ervoor dat je de vloer in je hal goed doordacht uitkiest. De beste vloeren om in entrees en hallen te gebruiken, zijn PVC-vloeren. Deze vloeren hebben namelijk enkele voordelen, die uitstekend van pas komen in de hal. Zo kunnen ze goed tegen vuil en vocht. Ook zijn PVC-vloeren heel gemakkelijk schoon te houden. Dat zijn uiteraard prima eigenschappen in een ruimte die snel nat en vies kan worden, omdat mensen met natte of modderige schoenen naar binnen lopen. Fijn is ten slotte ook de variatie die er mogelijk is qua vloerpatronen, kleuren en stijlen. 

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Geen moderne hal kan, naast halmeubels en een sterke vloer, zonder een mooie grote spiegel aan de wand. Een spiegel in de hal heeft meerdere voordelen. Zo kun je als je je woning verlaat nog even snel je haar kammen of een zalfje op je gezicht doen. Maar naast deze praktische functie hebben spiegels ook artistieke en visuele voordelen. Een spiegel in de hal ziet er gewoon gezellig uit en kun je in lek design krijgen die je maar wilt. Op die manier kun je de hal visueel mooier maken. Daarbij is een pluspunt van een of meer grote spiegels in de hal hangen, het ruimtelijke effect. De halruimte lijkt met een spiegel groter dan hij in werkelijkheid is. Kortom: een spiegel is dan ook een prima accessoire om in de hal te gebruiken!

Een stijlvolle kapstok als eyecathcer

Misschien overbodig om te melden, maar wel belangrijk voor de uitstraling van je hal, is de kapstok. Deze zijn in allerlei varianten en stijlen verkrijgbaar. Kijk eens rond bij een interieurzaak en maak van de kapstok in de hal een echte eyecatcher!

Licht in de hal: praktisch & sierlijk

Het kan zijn dat je een hal hebt waar natuurlijk licht naar binnenvalt. Maar in veel gevallen is de hal van zichzelf vaak een wat donkere plek. Daarom is goede basisverlichting in de hal van groot belang. Zeker als je ’s avonds of ’s nachts thuiskomt én in de wintermaanden zorgt goede verlichting voor een veiliger situatie. Door te kiezen voor dimbare LED-verlichting of LED-strips kun je verder sierverlichting aanbrengen en zo een hoop sfeer creëren in je hal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *