Van tropische boomgaard tot Nederlandse woonkamer: de reisvan mangohout

geplaatst in: Interieur | 0

Mangohout – een favoriet in de meubelindustrie – wordt vaak gebruikt voor bruine en zwarte meubels. Maar dit prachtige tropische hardhout legt een opmerkelijke reis af voordat het als meubelstuk in je huis belandt. In dit artikel ontdek je hoe mangohout van de fruitboomgaard naar de meubelwinkel reist.

Waar komt mangohout vandaan?

Mangohout is afkomstig van mangobomen uit fruitboomgaarden in verschillende landen, waaronder:

  • India;
  • Indonesië;
  • Australië;
  • Spanje;
  • De Verenigde Staten.

De bomen stoppen na ongeveer 15 jaar met vruchten dragen. In het verleden werden mangobomen daarna vaak verbrand, maar tegenwoordig verkopen tuinders het hout aan diverse industrieën, inclusief de meubelproductie. Hierdoor zijn meubels gemaakt van mangohout eigenlijk een vorm van recycling.

De weg van mangohout naar Nederland

Na het kappen van de bomen worden ze snel verwerkt tot meubels door lokale ambachtslieden. Daarna worden ze afgewerkt met een olie- of bijenwas-coating. Dit zorgt ervoor dat jij minder onderhoud aan het mangohout hoeft uit te voeren. De afgewerkte meubels worden vervolgens ingepakt en naar Nederland verscheept.

Waar koop je duurzame mangohouten meubels?

Voor mangohouten meubels met een beperkte ecologische voetafdruk is het aan te raden om te kiezen voor producten die direct van het magazijn naar je huis worden verzonden. De Meubel Importeur heeft een eigen fabriek in India en verzorgt de productie van het mangohout dat ze gebruiken. Vanuit hun centrale magazijn in Nederland worden de meubels rechtstreeks aan klanten geleverd, wat zorgt voor snelle levering en gunstige prijzen. Kies voor De Meubel Importeur voor jouw aankoop van mangohouten meubels voor een zorgeloze ervaring met respect voor milieu en portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *