Veilig werken met een STIHL kettingzaag

geplaatst in: Verbouwen | 0

Om veilig je werkzaamheden te kunnen uitvoeren met een STIHL kettingzaag is het erg belangrijk dat je de juiste veiligheidskleding en veiligheidsmaterialen draagt. De veiligheidsuitrusting met snijbescherming kan bij het werken met een STIHL kettingzaag nooit 100% bescherming bieden. Daarom is het essentieel dat je tijdens het werken met een kettingzaag de veiligheidsinstructies en de veilige werktechnieken opvolgt.

Met een groot assortiment aan STIHL kettingzagen ben je bij De Tuinmachineshop verzekerd van topkwaliteit. Je kunt daarnaast ook kiezen voor de juiste veiligheidskleding en veiligheidsmaterialen, zodat je meteen compleet bent. Hoe handig? Met één klik op de knop plaats je gemakkelijk een online bestelling met alles wat je nodig hebt en je kunt direct aan de slag!

De juiste veiligheidsuitrusting

Veiligheidskleding moet functioneel zijn en mag jezelf niet hinderen tijdens het werken. Hier moet je denken aan kleding die niet kan blijven hangen in hout of struikgewas, maar draag ook geen sjaal of sieraden. Als je lang haar hebt kun je dit het beste vastmaken en gebruik maken van een haarnetje. Stevige leren werkhandschoenen met beschermende inzetstukken zorgen voor veilige grip, ook tijdens koude en natte omstandigheden. Met veiligheidsschoenen heb je een stabiel evenwicht, gripzool en een stalen neus.

Voor het gebruik van veiligheidsmaterialen heb je een veiligheidsbril, gezichtsbeschermer, helm en gehoorbescherming nodig. De veiligheidsbril heeft een veilige, comfortabele pasvorm en absorbeert de bril ook schadelijke uv-stralen. De bril geeft de omgeving onvervormd weer, zodat je ogen tijdens de lage werkdagen niet vermoeid raken. Als je liever het hele gezicht wilt beschermen tegen rondvliegende spaanders, kun je ook een gezichtsbeschermer erbij dragen. Goed dempende gehoorbescherming dragen bij het werken met een STIHL kettingzaag vermindert overbelasting aan je gehoor en met een veiligheidshelm bescherm je jezelf tegen vallende voorwerpen.

Onderhoud veiligheidskleding

Als de buitenste stof van de veiligheidskleding licht beschadigd is, kan je dat nog herstellen met naald en draad. Let op! Als het inzetstuk zelf beschadigd is mag je de kleding niet zelf herstellen, want elke wijziging aan het beschermende inzetstuk vermindert de beschermende werking van de veiligheidskleding. Je kunt de kleding na gebruik terug brandschoon krijgen door te wassen in de wasmachine, maar let wel goed op de wasvoorschriften. Naast een goed onderhoud zit er een aanbevolen gebruiksduur aan voor de veiligheidsuitrusting. De reden hiervoor is dat iemand die bijvoorbeeld in de bosbouwsector werkt de kleding sneller veel sneller verslijt dan een particulier die in zijn eigen tuin werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *