Wat zijn de voor- en nadelen wat zwart sanitair?

geplaatst in: Badkamer, Trends | 0

Tegenwoordig worden er veel huizen gebouwd. Dit betekent dat je zelf de keus hebt hoe je alles in je huis gaat inrichten en welke kleuren je gebruikt. Dit is heel erg leuk, maar kan ook overweldigend zijn. Tegenwoordig zie je veel industriële tinten in huis, waaronder een zwart toilet, zwarte kranen, wasbak en douchekoppen. Het ziet er allemaal heel mooi uit, maar wat zijn nou de voor- en nadelen ten opzichte van wit sanitair? Ik zal het hieronder uitleggen, zodat je een goede keus kunt maken.

Voordelen

– Het ziet er chic uit, maar tegelijkertijd ook erg stoer.
– Zwart is tijdloos en kan overal mee gecombineerd worden. Het matcht bijvoorbeeld erg goed met betonlook op de muren en houten meubels.
– Op de zwarte kranen zie je geen vieze vingers, het ziet er dus schoner uit. Dit betekent overigens niet dat je niet schoon hoeft te maken.
– Er is tegenwoordig een ruim assortiment, dus keus genoeg.

Nadelen

– Zwart sanitair beschadigt snel. Met een zwarte gootsteen moet je voorzichtig omgaan. Geen scherpe spullen in schuiven, of met een harde spons schoonmaken. Hier krijg je krassen van.
– Een zwart toilet is gevoelig voor kalk strepen. Vooral als een toilet wat minder gebruikt wordt, zoals een toilet op de eerste verdieping, zijn er vlugger van deze strepen zichtbaar.
– Zwart sanitair is duurder dan wit sanitair. Voor een zwart toilet betaal je zo twee keer zoveel dan voor een wit toilet.

Jullie zien dus dat er een aantal voor- en nadelen zijn, maar dat is natuurlijk met alles. Het gaat er vooral om wat jij zelf mooier vindt. En als je het goed onderhoud en voorzichtig mee bent, kan zwart sanitair net zo mooi blijven als wit sanitair. Laat je goed adviseren door een specialist, zodat je een goede keus kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *