Wijnkoelkast als aanvulling in je keuken 

geplaatst in: Keuken, Trends | 0

Een wijnkoelkast is een mooie en slimme aanvulling in je keuken. Naast dat het je extra ruimte biedt voor je wijn en in je gewone huiskoelkast, staat het ook professioneel. Hiermee kan jij uitstralen dat je een passie voor wijn hebt. Lees meer over de voordelen van een wijnkoelkast. 

Wijnkoelkast als aanvulling

Een wijnkoelkast kun je als aanvulling in je keuken plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je ruimte bespaart in je gewone huiskoelkast. Maar het heeft hiernaast nog andere slimme en belangrijke voordelen. 

Zo is een gewone huiskoelkast te koud voor de meeste wijnen. Een fles rosé kan je hier nog wel op de juiste temperatuur in koelen. Maar witte wijn wordt vaak wat warmer bewaard. Rosé zo rond de 6 graden Celsius. Witte wijn bewaar je het beste tussen de 10 en 12 graden Celsius. 

Een wijnkoelkast is dus echt een aanvulling én een slimme investering om je wijnen te bewaren. Naast de ruimte die je bespaart en extra hebt voor mooie wijnen die je wilt inkopen, kan je de speciale wijnen ook op de juiste temperatuur bewaren en schenken. 

Op dewijnkoelkast kun je diverse wijnkoelkasten vergelijken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen een kleine wijnkoelkast die je gemakkelijk kunt plaatsen. Maar er zijn ook inbouw wijnkoelkasten. 

Wijnen uit een speciaal wijngebied bewaren

Speciale wijngebieden vind je in diverse landen in Europa. Denk bijvoorbeeld aan wijngebieden in de Bordeaux en Bourgogne. Maar ook in wijngebieden in Zuid-west Frankrijk maken ze speciale wijnen. Naast Frankrijk is Duitsland, Italië, Spanje en Portugal ook de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je ook diverse speciale wijngebieden. 

Wanneer je op wijntour gaat, is de kans groot dat je een aantal dozen speciale wijn mee terug neemt die je onderweg geproefd hebt in een mooi wijngebied. Deze wijnen wil je natuurlijk bewaren op de juiste temperatuur. Ze zeggen ook wel dat de wijnen in de wijngebieden zelf het beste smaken. Dat klopt wanneer ze op de juiste temperatuur geserveerd worden.

In een wijnkoelkast kun je de juiste temperatuur voor elke wijn instellen. Zo kan je thuis ook de beleving hebben of meegeven aan je gasten wanneer je de wijn op de juiste manier bewaard. 

Op welke temperatuur bewaar je wijn?

Elke wijn vraagt om een specifieke temperatuur. Dan hebben we het over rosé, wit, rood, mousserend en dessertwijn. Al deze wijnen worden op een andere temperatuur geserveerd. Hieronder lees je een overzichtje op welke temperatuur je de wijn het beste serveert. 

Rosé 6 graden Celsius

Droge witte wijn 10-12 graden Celsius

Zoete witte wijn 8-10 graden Celsius

Lichte rode wijn 14-16 graden Celsius

Stevige rode wijn 16-18 graden Celsius

Mousserende wijn 6-8 graden Celsius

Dit overzicht laat opnieuw zien dat een wijnkoelkast een slimme en mooie aanvulling is in je keuken. Je kunt een wijnkoelkast met 1 zone of 2 zones nemen. Een wijnkoelkast met 2 zones is het handigste als je meerdere soorten wijnen wilt bewaren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *