Zijn er ook design kattenluikjes te koop? 

geplaatst in: Trends, Verbouwen | 0

Bij de aankoop van een kattenluik heb je keuze uit tientallen modellen en uitvoeringen. Je kunt een kattenluik kopen in verschillende kleuren en ook van diverse materialen. Deze luikjes zijn zowel geschikt voor de buitendeur als voor binnendeuren. Als je de deur van de woonkamer bijvoorbeeld graag dicht houdt om de warmte in de woonkamer niet te laten ontsnappen dan is een kattenluikje in de deur heel handig. Deze luikjes zijn vaak lichter van uitvoering dan de kattenluiken die voor buitendeuren worden gebruikt.  

Kies een luikje dat bij je interieur past 

Het is zeker mogelijk om een kattenluik te kopen dat past bij het interieur. Sommige kun je prima schilderen in een door jou gewenste kleur. Andere zijn dusdanig onopvallend dat ze nauwelijks invloed hebben op het interieur van de ruimte waar je ze gebruikt. Behalve het uiterlijk kunnen natuurlijk ook andere kenmerken voor jou belangrijk zijn bij de keuze voor een kattenluikje.  

Het format van het luikje 

Kattenluikjes zijn doorgaans vrij standaard van formaat. Maar sommige kattenrassen zijn groter dan andere. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kat klem komt te zitten. Heb je een wat groter ras, zoals de Maine Coon, Brits Korthaar of Noorse Boskat? Dan is het aan te raden om een groter formaat kattenluik in de deur te plaatsen. De afmetingen staan altijd bij de luikjes vermeld als je online koopt of laat je informeren in een dierenspeciaalzaak. 

Hoe lang gaat een kattenluik mee? 

Als er geen ongelukken gebeuren kan een kattenluik jaren meegaan. Zeker als je bij de aankoop er op let dat je voor goede kwaliteit kiest. Je kunt een luik plaatsen van metaal of stevige kunststof. Daar heb je zeker meerdere jaren plezier van. Van sommige merken kattenluiken zijn losse onderdelen te koop. Deze kun je bij schade vervangen zonder meteen een nieuw luik te hoeven plaatsen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *